România – No Mann ‘s Lands

După cum a fost jefuită fără milă, România poate fi numită „ţara tuturor posibilităţilor”. Am citit pe internet un comentariu cu gust amar, scris de om disperat de situaţia în care a fost adusă România mileniului trei: „M-am săturat de România! (expresia aparţine unui obscur gazetar de provincie şi a fost emisă la sfârşitul secolului trecut n.a.). Da. Acum am ajuns să fiu de acord cu această sintagmă, să cred în ea şi să-mi dau seama că aici nu mai avem nicio şansă. Nu există nicio speranţă că-ţi poţi trăi viaţa în linişte, că lucrezi liniştit ştiind că banii pe care o să-i primeşti îţi vor ajunge la un trai decent, la un concediu liniştit fără să-ţi faci griji despre ziua de mâine, despre ratele care urmează să le plăteşti, despre cheltuielile lunare inevitabile. Aşa se face că m-am săturat şi eu de România… Şi dacă ar fi posibil m-aş vinde oricărei ţări care ar dori să cumpere un «hard worker» fără pretenţii mari care cere doar un trai decent şi un salariu care să-i ajungă să se bucure de timpul liber”.
Chiar şi în aceste condiţii vitrege, în mod normal aş fi răspuns: dacă s-a săturat cineva de Romînia, cine-l obligă să-şi irosească bunătate de viaţă pe meleagurile noastre? Graniţele sunt deschise şi, fără urmă de îndoială, există numeroase spaţii geografice unde nivelul de trai este mult superior celui de la noi. Desigur, nu aceasta este soluţia rezolvării situaţiei, dar dacă este vreunul „sătul” şi nu mai are răbdare, mai că i-aşi zice asemenea Conului Iancu: ascultă, musiu, cârtitori are ţara asta câtă frunză. Ce-ai făcut matale pentru ca să fie altfel? Ia-ţi, porumbelule, zborul şi opreşte-te unde-a-nţărcat mutu iapa, că poate aşa ţi-o fi mai bine! Conştiinţa mă opreşte, omul are multă dreptate, dar nu de România s-a săturat, ci de impostorii, de incompetenţii şi de şarlatanii care ne conduc de peste două decenii. Un fost şef de la CIA spunea: „dacă ştii cum şi cu ce să manipulezi atenţia cetăţeanului, şi pui în stânga lui un spectacol de circ, nu o să observe portavionul din dreapta lui”. Ştirile zilei vehiculate pe aproape toate posturie de radio şi de televiziune româneşti sună astfel: Mădălina Manole s-a sinucis, Ceauşeştii au fost dezgropaţi, Dan Diaconescu preşedinte, Mutu are probleme, gazon cu muşuroaie pe stadion, un şofer a intrat pe contrasens şi a doborât stâlpul din faţa primăriei din comună… Capul de afiş al ştirilor România moartea suspectă a unei artiste. Despre situaţia catastrofală, fără speranţe de redresare materială a României se aminteşte doar conjunctural. Concret, luând în considerare comentariile referitoare la datele financiare declarate de către guvernanţi şi preşedinţie, Banca Naţională a României nu mai deţine instrumente de reglementare a situaţiei dezastruoase în care se află statul român. ROMÂNIA ESTE CU ADEVARAT ÎN FALIMENT! „România nu s-a mai confruntat niciodată în istoria ei, nici măcar după cele două războaie mondiale cu o asemenea situaţie”. După unele surse neoficiale, vistieria Băncii Naţionale a României ar fi goală. În perioada octombrie 2009 – martie 2010, la ordine „înalte” ar fi fost retrasă de la B.N.R. toată rezerva în lei, iar tezaurul a fost amanetat la FMI. În ianuarie 2010 B.N.R. mai avea rezerve internaţionale (valută şi aur) în valoare de 32,4 miliarde de €. S-ar părea că şi acestea s-au „volatilizat”. Un înalt, informat mai bine decât oricare alt funcţionar al Statului Român în această problemă a afirmat: „Ne aşteaptă o perioadă grea, cea mai neagră din istoria României”
Pe fondul deprecierii nivelului de trai al cetăţenilor ţării, încă o problemă gravă îşi arată colţii, astfel încât românii din anumite zone ale Ardealului au un serios şi întemeiat motiv să se îngrijoreze. De-a lungul anilor, forţe revizioniste ostile intereselor româneşti au pus în scenă numeroase spectacole: proclamaţia de la Budapesta (unde pot fi remarcate semnături dintre care nu lipseşte cea a cetăţeanului Mihai – fostul rege al României), ideea autonomiei individuale şi teritoriale pe criterii etnice a Ţinutului Secuilor, drepturile colective ale minorităţilor, abolirea cuvintelor jidan şi ţigan din D.E.X. şi lista poate continua. Am convingerea că serviciile speciale româneşti şi-au făcut datoria, informând la timp pe cei în drept, de iminenţa unor astfel de acţiuni, dar mă bate gândul că, în cel mai bun caz, cei puşi să se ocupe de siguranţa naţională dormitează uneori în fotolii confortabile, alteori „scârbiţi”, tratează prejudiciile aduse României drept „pierderi colaterale”. Semnalele de alarmă „sonore” sunt ascultate doar de cei ce vor să le audă, altfel cum ar putea acţiona – sub adăpostul formaţiunii politico-traseiste cu paravan de uniune culturală, însă cu pretenţii bazate pe criterii exclusiv etnice – grupurile extremiste paramilitare mascate „democratic” sub denumiri clare: Uniunea Cercetaşilor Maghiari din România sau „grănicerii” secui ai regimentului 15 Infanterie – ultimul cu sediul la Budapesta, unde sunt „educaţi” instructorii acestor organizaţii – ca şi cei din „Garda Maghiară”, succesoare a Săgeţilor încrucişate” hortyste. Ignorând faptul că secesiunea pe motive etnice contravine principiilor Naţiunilor Unite, recent, reprezentantul numărul unu al extremiştilor şovini din România, un soi de „El Lider Maximo” – revoluţionarul de mucava, acelaşi personaj funest care a incitat populaţia la violenţă şi crimă în 1989, tulbură din nou apele pe marginea unui subiect foarte sensibil în România.
Considerând de cuviinţă că nu este suficient să fie doar simbolul unei revoluţii româneşti, ci că l-ar prinde mai bine postura de lider al luptei pentru „câştigarea libertăţii naţiunii maghiare”, îndeamnă populaţia secuiască la revoltă: „SECUIMEA SĂ IASĂ ÎN STRADĂ PENTRU AUTONOMIE!” (teritorială). Parlamentar european din partea ROMÂNIEI, devenit cel mai greu personaj politic din România în Parlamentul Europei, actualmente vice-preşedinte al numitei instituţii internaţionale, este susţinut puternic şi activ de Ungaria, prin premierul ungar Victor Orban. „El Lider Maximo”, atacă frontal statul Român pe care îl reprezintă. Reacţia? Singurul comentariu făcut de şeful Executivului cu privire la declaraţiile incitatorului s-a materializat într-un bocănit timid: „România are o Constituţie şi aceea trebuie respectată!” Ca accesoriu la fel de timid, Ministerul de Externe s-a mulţumit să reactualizeze poziţia deja manifestată cu vreme în urmă, referitoare la nerecunoaşterea de către România a autodeclaratei autonomii a provinciei Kosovo, în rest, tăcere. Conducerea Forumului Civic al Românilor din Harghita, Covasna şi Mureş a exprimat o poziţie mai fermă, criticând afirmaţiile acestui „El Lider Maximo” autohton, calificându-le drept iresponsabile şi provocatoare. Singurul reprezentant al unei formaţiuni politice care a reacţionat pe măsura gravităţii situaţiei a fost Titus Corlăţean, care a somat Preşedintele României să ia atitudine: „Aceste declaraţii sunt absolut inacceptabile şi absolut condamnabile, în special acel îndemn de a ieşi în stradă adresat cetăţenilor români de etnie maghiară care locuiesc în judeţele Harghita şi Covasna pentru autonomie sau chiar independenţă”. Franţa, Marea Britanie, Spania, Belgia, Italia, care se pretind state democratice – cu un trecut cam zbuciumat şi nu întocmai nepătat – se simt cumva „cu musca pe căciulă”? Celelalte state, componente ale U. E. tac mâlc, nu comenteaza în nici un fel elucubranţiile periculoase ale „El Lider Maximo” de Ro-H. Închei cu speranţa că personajul care comite nestingherit abuzuri, sfidează legile României şi ale Uniunii Europeane fiind mai egal decât alţii şi pe care vremurile istorice l-au depăşit demult, va fi aşezat la locul pe care îl merită, înainte de a pricinui noi prejudicii tuturor cetăţenilor României, indiferent cărei etnii aparţin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*