Nu este nici o dramă că nu am intrat în Schengen. Poate e mai bine!

Atâta tărăboi s-a făcut în presă pe motivul respingerii României de către Olanda şi Finlanda de a intra ţara noastră în Schengen. Sigur din punct de vedere diplomatic e o înfrângere pentru MAE şi mai ales pentru şeful statului Traian Băsescu, care au dorit cu ardoare să ne integrăm în Schengen. Nu ni s-a lăsat şansa măcar să intrăm în două trepte: pe mare şi aer, ca apoi pe uscat. Pur şi simplu România a fost respinsă sine die din clubul liberei circulaţiei din UE. Sigur din punct de vedere diplomatic, politic şi al ţâfnoşiei demnităţii politice dâmboviţene este un eşec dureros. România prin corupţia de la vămi, prin încurajarea ţigănizării societăţii şi a cleptomaniei financiare la cel mai înalt nivel nici nu merita să intre în spaţiul Schengen. România are cele mai permeabile graniţe din Europa. La noi cu 10 euro daţi la poliţistul de frontieră intri cu un TIR de canabis sau ţigări, fără probleme. Stau dovadă averile ultra-fabuloase ale vameşilor. Sigur că ţările occidentale preferă să-şi protejeze confortul propriu de cerşetoria ţigănească din România şi Bulgaria, respingând libera circulaţie. Deşi din acest punct de vedere, ţiganii şi când graniţele erau închise şi se mergea cu viză la Paris sau Berlin, ei treceau fraudulos frontiera fără să-i oprească nimeni. Tot bietul român era umilit pe la vămi. Dacă crede olandezul că blocând intrarea Românei în Schengen scapă de ţigani se înşeală amarnic. Ăştia vor trece târâş graniţa şi tot o să stea cu mucii la nas şi mâna întinsă pe arterele comerciale din Amsterdam. Interesant a fost de urmărit “războiul lalelelor” împotriva Olandei deschis de preşedintele nostru jucător. Acesta i-a ars la buzunare pe angrosiştii olandezi şi a dovedit că România este o piaţă economică de import a florilor deloc neglijabilă. La noi, miresele vor să aibă cele mai multe şi frumoase flori din Europa, la nuntă.

Respngerea aderării României la Schengen are şi o parte pozitivă care a fost reliefată azi printr-un comunicat de presă de către av. Tudor Ionescu, liderul Noii Drepte. El argumentează credibil şi corect părţile negative ale integrării în Schengen. Noua Dreaptă consideră că efectele unei evetuale aderări a României la spatiul Schengen, în speță abolirea frontierei cu Ungaria și securizarea “frontierei externe a Uniunii Europene” cu Republica Moldova, Ucraina și Serbia, unde trăiesc peste 4 milioane de români basarabeni, bucovineni și timoceni, contravine flagrant intereselor strategice ale Națiunii Române. In fapt, eventuala aderare a României la spaţiul Schengen ar institui o nouă „cortină de fier” pe Prut și ar avantaja doar Ungaria care sprijină ferm și necondiționat aderarea României la spaţiul Schengen tocmai pentru că acest lucru ar conduce la libera circulație a celor 12 milioane de maghiari din Ungaria, România și Slovacia și ar fi un pas important catre ”unificarea națiunii maghiare din Bazinul Carpatic”, obiectiv declarat al actualei guvernări de la Budapesta.

Tudor Ionescu aminteste faptul că Marea Britanie și Irlanda, țări membre ale Uniunii Europene, au optat să nu implementeze acordul Schengen pe teritoriul lor, tocmai pentru a nu-și prejudicia Interesul Național. Iar Danemarca, membră a spatiului Schengen, a reintrodus controalele la frontierele sale. Actuala conducere a României pare însă hipnotizată și deloc deranjată de faptul că peste 10 milioane de unguri vor putea intra în România fără pașaport, în timp ce românii din Basarabia vor fi supravegheați de peste 150 de camere cu vedere termică ce permit scrutarea celei mai mici mişcări, inclusiv pe timpul nopţii, instalate de-a lungul Prutului! Obiectivul nr. 1 al politicii externe a României ar trebui să fie unirea cu Republica Moldova și nu aderarea la un acord care sacrifică milioane de români basarabeni, bucovineni și timoceni, separați până mai ieri de Patria-Mamă prin grija Uniunii Sovietice, iar astăzi prin bunul plac al Uniunii Europene. Se avertizează totodată că eliminarea controalelor la frontiere ar crește riscurile pentru securitatea internă a României, lăsându-se cale liberă traficului de droguri, arme, ființe umane și imigrației ilegale, fenomene cu care deja se confruntă statele membre ale Tratatului de la Schengen. De asemenea, Tudor Ionescu respectă și susține decizia Olandei și a Finlandei de a se opune aderării României la spațiul Schengen în cadrul Consiliului pentru Justiție și Afaceri Interne al UE (JAI), salvându-ne astfel, împotriva voinței noastre, din capcana numită spațiul Schengen. Sperăm totodată ca Olanda și Finlanda să-și mențină votul negativ și la viitoarele reuniuni ale Consiliului European, până când românii vor fi capabili să-și aleagă o clasă politică responsabilă, în slujba Interesului Național.

Este o poziţie credibilă, care ne îndeamnă să ne întoarcem spre noi înşine, spre rezolvarea problemelor noastre de a ne regenera politic, economic şi, mai ales, moral şi abia atunci putem ieşi întăriţi în faţă cu fruntea sus să ne luăm de la Europa drepturile care ni se cuvin, nu să le cerşim ca până acum, cu această clasă politică dâmboviţeană slugă la străini şi coruptă până în măduva oaselor. Atunci Schengen va intra în România nu România în Schengen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*