Capitalismul românesc de tip schizoid sau directivele U.E.

M-am oprit să manânc ceva și să îmi mai trag sufletul. Mâncam o conservă de porc și gândeam… departe… După aceea am vrut să-mi aprind o țigară și am pus mâna la întâmplare pe un chibrit. Naiba m-a pus să citesc ce scrie pe el!? Chiar că nu am avut de lucru! Stupoare: ,,fabricat în Rusia… bla-bla-bla… unic importator… etc ‘”…
Noi ce mai fabricam, mai ales acum în plină criză economico-financiară? Imediat mi-am amintit că aseară am fost obligat, de împrejurări, să intru într-un hipermarket pentru a cumpăra ceva de mâncare. Doar oameni-roboți-de-super-și-hipermarketuri mai fabrică România! Doar tineri ascultători de house și manele? Doar tineri ce vor să se îmbrace numai ,,de firmă”’? Doar elevi și profesori de nota unu și mai… puțin?
Mai fabricăm ceva bun? Nu știu răspunsul bun, corect, cinstit sau potrivit la această întrebare! Sunt prea obosit pentru a mai căuta. Profunzimile mă amețesc…
Poate că doar căldura sufocantă ori doar căutarea în zadar a unui loc de muncă…
E de vină criza? Ori noi toți suntem de vină, deși nu cred în vini colective, ieșind din comunism total bezmetici? Omul nou începe să se vada… E activ, decide… Dar cei 20 de ani nu ne scuză și nici nu ne acuză cu nimic și de nimic, trebuia doar să profităm pozitiv de ei și să nu ne lăsam hipermarketizați! Tinerii de până la 20 de ani de azi s-au născut și trăiesc în libertate și nu știu să o fructifice pozitiv. Folosesc doar mimetismul.
E vara și e cald. Criza se adânceste în România, reducând în mod aberant locurile de muncă.
Mirosul pestilențial înghite orașul amețind creierele. Urcatul și coborâtul din mijloacele de transport în comun te amețesc. Mă întreb, în ce țară și în ce lume trăim? De fapt, am ajuns să importam până și banalele chibrituri!
Și suntem mândri de asta, când stam ore în șir la casieriile hipermarketurilor numai pentru a plăti ceea ce ducem în coșurile cu forme grotești.(Am vazut aici copii veseli, copii obezi, copii frumosi, copii… educați în spirit globalist! Toti vor crește și se vor forma în era plasticului, mâncând plastic.)
Maturii sunt înregimentați în cozi interminabile și sunt fericiți când trec prin scanerele acestor uriașe hangare.(Au uitat vremurile când cozile erau… timpul lor cel de toate zilele!)
Totul e natural conservat în e-uri, totul e importat în dauna țăranilor autentici de pe ogoarele patriei, totul e ambalat în plastic igienic, totul… într-un miros specific de… porcărie autentică. Și totul în marea închisoare a pseudo-libertății promise acum 20 de ani! Libertate prost nțeleasă de pe urma căreia profită neaveniții și străinii (fără a fi xenofob). Dacă noi ne lovim între noi, cei din afară ce ar trebui să facă, să ne mângâie pe creștet?
Ne trimit până și chibrituri… să ne dăm foc singuri!
Privesc în jur și nu îmi vine să cred!
Vreau să revăd capodoperele cinematografice „1984’” și ,,Portocala mecanică”!
Totuși, nu vreau să nu revăd ,,Forest Gump”!
De ce importăm până și chibrituri? Nu înțeleg!
Unde sunt pădurile noastre?
De ce nu ne trecem pe noi înșine granițele pentru ca mai apoi să ne importăm?

Astfel, reinventându-ne…! Cine ne oprește? Directivele U.E. nu ne interzic în nici un fel asta.
Importul de chibrituri din Rusia va continua oricum.
Speranța moare ultima, odată cu cel care spera. Sunt mândru că sunt Român, îmi pare rau că, trăind în România, trebuie să-mi aprind țigara cu chibrituri de firmă (rusească)!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*