Încă un eşec al Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT)

După ce onor completul de judecată al Tribunalului Municipiului Bucuresti a concluzionat luna trecută că Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) nu poate fi înscris, pe bază de necontituţionalitate, iată că, pe data de 16 august 2011, reprezentanţii acestui partid au primit un nou refuz din partea magistraţilor dâmboviţeni. Nemulţumit de sentinţa dată de TMB, preşedintele interimar al PPMT, Toro Tibor, a făcut recurs la Curtea de Apel Bucureşti, nădăjduind ca de această dată să reuşească obţinerea înscrierii partidului pe care-l reprezintă.

Numai că, dosarul cu nr.32654 privind acţiunea de recurs, citat la Secţia 4 Civilă a Curţii de Apel, a fost trimis incomplet de catre TMB. Motivaţia ar fi că, în prezent, Parchetul de pe lângă Judecatoria Sectorului 3 Bucureşti, cercetează listele cu semnături depuse de către reprezentanţii PPMT la TMB, în dosarul de înscriere. Acţiunea Parchetului se desfăşoară ca urmare a unei sesizări venite din partea unei persoane civile, prin care se reclamă faptul că reprezentanţii PPMT ar fi falsificat listele cu semnături. În aceste condiţii, Curtea de Apel Bucureşti va trebui să solicite printr-o adresă TMB-ului, întregirea dosarului de înscriere al PPMT, şi cu listele de semnături. Noul termen de judecată a fost fixat pentru data de 08 septembrie a.c.

La ieşirea din sala de judecată, Toro Tibor (foto), vădit marcat de situaţie, a declarat : ” Nu este corect ce se întâmplă. În cerea noastră de recurs nu am amintit nicio clipă despre falsul scandal al listelor. Pot să cerceteze cât vor…nu am făcut niciun fals. Nici partea adversă nu a spus ceva despre acest lucru. Avem informaţii că udemeriştii nu vor să aibă concurenţă pentru că doresc să deţină monopolul. Cred că este mâna lor în ce ni se întâmplă. Despre această
situaţie am discutat şi cu ceilalţi din conducera PPMT, inclusiv cu preşedintele de onoare, domnul Laszlo Tokes, şi s-a propus chiar varianta de a ne cumpăra un partid deja înscris. M-am opus, pentru că doresc ca PPMT să fie un partid nou, numai al nostru”. Vom urmări cu interes evoluţia acestei situaţii, mai ales acum cândiţele parcă se încâlcesc pe zi ce trece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*