Ministerul Administrației și Internelor încalcă flagrant o hotărâre judecatorească „de dragul” Uniunii Democrate Maghiare din România.
În mai 2010, prin hotărârile Consiliului Local Sfântu Gheorghe nr. 133, 134 si 135/2010 au fost maghiarizate un număr de 38 de denumiri de străzi din municipiul Sfântu Gheorghe, inclusiv strada 1 Decembrie 1918 care a devenit Petofi Sandor.
Deși corpul de control al Ministerului Administrației și Internelor a constatat că această schimbare de denumiri este nelegală ți există în acest moment peste 10 hotărâri judecătorești definitive și irevocabile din perioada în care, la conducerea Instituției Prefectului județul Covasna, se aflau prefecți români, actualul prefect al județului Covasna, UDMR-istul Gyorgy Ervin, a refuzat să ceară în instanță anularea acestora, săvârșind clar un abuz în serviciu.
În acest context, cel care s-a adresat instanței pentru anularea celor trei hotărâri nelegale de maghiarizare a denumirilor de străzi din Sfăntu Gheorghe este Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, care a și obținut prin sentință definitivă și irevocabilă a Curții de Apel Brașov suspendarea efectelor acestor hotărâri, respectiv suspendarea denumirilor.
Cu toate acestea, Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administrației și Internelor tergiversează și refuză să respecte hotărârea judecatorească, fapt care permite eliberarea de acte de identitate și alte documente pe adrese de fapt juridic și administrativ suspendate.
La solicitarea subsemnatului, în baza Legii nr. 544/2001, petiție adresată Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, prin care am solicitat să mi se comunice dacă s-a operat modificarea nomenclatorului stradal conform hotărârii judecatorești, instituția interpelată mi-a comunicat pe nu mai puțin de trei pagini …vorbe, ce e drept meșteșugite juridic, cu referire la articole, aliniate, paragrafe care fac trimitere la legi, modificări de legi și modoficări de modificări de legi, un pomelnic stufos de adresă-răspuns din care, fără să ai nevoie de studii juridice, sau de un vocat să îți traducă înșiruirea de ”coduri”, acorduri și dezacorduri, tragi o singură și clară concluzie: domniile lor, responsabilii cu aplicarea hotărîrilor instanței, au în atenție, nu și în intenție, pentru rezolvare, problema care crează mari probleme…
Așadar, Ministerul Administrației și Internelor, prin Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date ”uită” că este ”lege” respectarea unei hotărâri judecatorești, că orice hotărâre se execută, nu se discută, nu „se are în atenție”.
Dacă de la prefectul judetului Covasna, UDMR-istul Gyorgy Ervin, nu aveam așteptări să vegheze la respectarea Constituției României și a legilor care guvernează această țară, de la Ministerul și Ministrul Administrației și Internelor trebuie și chiar avem asemenea pretenție.
Se pare, însă, că Ministerul Administrației și Internelor, cu lipsa de profesionalism și autoritate antologice, și dintr-o crasă lașitate, preferă să se facă preș în fata UDMR și a primarului UDMR-ist Antal Arpad, decât să respecte o hotărârea a justiției române.
Și ar mai fi ceva și mai incendiar de semnalat: Presa maghiară din România și comunitățile revizioiste maghiare din Ungaria parcă au luat foc scriind: „Binecunoscutul antimaghiar Dan Tanasa” este vinovat în cazul anulării concursului pentru ocuparea postului de director al Bibliotecii Judetene Covasna, concurs organizat de către președintele Consiliului Județean Covasna, UDMR-istul Tamas Sandor, în septembrie 2008.
De ce mi se aduc asemenea acuzații nefondate deși concursul a fost anulat de Tribunalul Covasna printr-un proces în care eu nu am fost parte, în baza unei hotărâri a CNCD din 2008, instituție condusă de UDMR-istul Asztalos Csaba, hotărâre care a fost semnată de ungurii Haller Istvan și Gergely Dezideriu?
Fiindcă așa se face presa de limbă maghiară în Romania…
Lasă un răspuns