Dintre sute de polemici despre pricina cotroceanului pe rege

Un mic amic devenit inamic, nu spui cine, persoană importantă (!), dovadă că, iacătă, scriu despre el după ce s-a băgat în seamă, de la el din California, pe facebook  la noi și cu noi, câțiva jurnaliști, chiar în grupul numit”jurnaliști” a debitat: „Fostul rege și-a abandonat obligațiile si jurământul de credință față de țară când a semnat de bună voie abdicarea și a predat țara comuniștilor care au confiscat proprietățile părinților mei și alții. Ca urmare, viața familiei mele și implicit a mea nu a mai fost la fel după ce comuniștii m-au stigmatizat ca fiu de negustor (părinții au fost proprietari de restaurante și locuințe.) Am fost nevoit să-mi părăsesc țara ca emigrant în 1979, vândut pe valută și fără drepturi de regimul comunist pentru talentul meu deosebit în tehnologie electronică militară aplicată  în SUA. Semnatarii acestei petiții din câte știm sânt foști comuniști care au avut de câștigat de pe urma trădării (abandonării postului) ex-regelui. Ce farsă. Parcă se spune: „Cine se alege se aseamănă.”

Ați prins din zbor pricina omului…Este vorba de fumigenele de la B1 TV pe care le-a aruncat președintele Băsescu împotriva regelui și despre Protestul „trădătorilor” inițiat de un grup de intelectuali și jurnaliști dintre care nu puțini socializează chiar în grupul „jurnaliști” în care a nimerit băgbăciosul omușor, sau omuleț  precum în groapa cu lei…Și eu printre ei…De fapt la mine s-a dat, cu mine s-a introdus în polemică, preambul despre care am irosi aiurea cuvinte…Vreau să remarc, acum, la rece, dar până nu trece, faptul că interlocutorul se prea poate să aibă, impardonabil, credința oarbă de orb că regele a semnat de bună voie și voios abdicarea, a predat comuniștilor la cheie țăra, cu acareturi, cu boi, cu vaci, cu păsăret, măgăret, catâret, coconet și alte bunuri de inventar și dus a fost… Din cauza comuniștilor, înțelegem noi, stimabilul amic în vârstă de până 45 de ani, a fost nevoit să plece din țară, adică să abdice, zic eu, el zice că vândut de regimul ceaușist – era în `79 –  fără drepturi…

Adică regele s-a oferit el așa, să descalece, să întoarcă fundul tronului voios și de bună voie și să  plece frumușel din  țară (stimabilul orator a uitat să pună placa aia cu garnitura de tren plină cu de toate…), în schimb el, cetățean de prim rang pe la vârsta de vreo 11 ani (aritmetica nu minte…), tehnolog precoce în electronica militarăa, a fost obligat să își părăsească țărișoara lui dragă, frațilooor (!)… El zice „ce farsă” și îl aprob completând: ce demagogie, ce parodie, ce gogomănie, ce gogoașă, ce gogoșar, ce păstârnac de p(r)ostac prostănac, uite cum se deconspiră și deconstipă… Are poza la profil, dă bine, să se fi născut prin`47 când tocmai s-a oferit să abdice, vesel și ghiduș că poate chiuli de la conducerea regatului, că a scăpat de povara țării de pe umerii lui firavi, la vremuri grele, tinerelul și sprințarul rege…

Și după asemenea inepții, să te ții: româno-americanul, un trăncănici agarici, postulează despre primii semnatari ai petiției, dintre care inițiatorul, istoricul Filip-Lucian Iorga, cel mai tânîr din tânărul grup, că sânt foști comuniști trădători prădători profitori (nu a spus-o chiar în cuvintele astea ale mele, cu ritm și rimă…) de pe urma părăsirii postului de cadru regal de către fostul tovarăș suveran. Păi mi s-a pus țâfna, aia cu năduf  la verbe și afurisisme și i-am zis franc și  pamfletistic amicului: ”Parșivi au fost, parșivi sunt încă și-or fi în neamul românesc.. Dumneata chiar ești hoțul ăla care strigă hoții, modelul… Înca puțin și te crede Putin și ne vei convinge că Regele Mihai este comunist și a adus urgia roșie în țară, urgie de care matale ai știut să te refugiezi, săracul, în mizeria aia de California, în țara aia babanieră (!) de care fug toți comuniștii…Amice, gata, am încheiat momentul vesel despre victimile regimului Mihai.” La care, cu tupeu de securist, in-amicul îndrâznește să calce și în al doilea pătrat al șotronului meu: „Calmeaza-te Romeo. Încercăm să facem lumină aici, nu praf. Eu aduc perspectiva mea verificată de fapte, domnia ta la fel. Nu-mi demonstra că dictatura comunistă a supraviețuit olteanului Ceaușescu si clicii lui! (să nu vă amăgiți crezând că nu curâț  acum, din mers, de impuritîțile ortografice, replicile inginerului).

De pe marginile obscuritții virtuale a rețelei,  asistau fierbând unii, alții…Și așa mi l-a luat o cuconetă, o Mița Baston, pardon, nu-i spun nici ei numele, persoană și mai importnată, de numai ce i-a zis: „Domnule Ixulescu (ba mint, numele lui este Ixunov), din profilul de FB văd că stai de peste 20 de ani în California. Din punctul meu de vedere tu ești un trădător, cred că te ajută și numele cu o rezonanță kgb-istă (ce v-am spus eu…). Sincer, m-am saturat să îți văd inepțiile pe grupul ăsta și mă mir cum de nu te baneaza nimeni. În cazul în care ești un personaj prefabricat, ce nu m-ar mira, poți să îți înghiți intoxicările cu o gură de tărie, cum face Băse pe care îl admiri atâta. În caz contrar te sfătuiesc să te duci să consulți un psihiatru, că văd că oricum nu muncești și trăiești din asigurările sociale.”

Dar te pui cu femeile când intri în gura lor excitată în grup? I-a și sărit în ajutor primei doamne o altă doamnă căreia doamne ferește să îi dau numele: „Eu nu înteleg ce legatură are domnul Ixunov (!) cu această pagină care este grup închis și se numește „jurnalisti?” Vedeți, acum vedeți că v-am spus de la început adevărul? Dar iată ce i-am mai zis omului, ațâțat de gură muierească, vorbindu-i de parcă nu îi vorbeam lui, ci despre el: „Voi schimba puțin refrenul pentru a-i da motive serioase Ixunovului să se calmeze el însuși…Cred că nu a avut prilejul să intre în coarnele de taur ucigaș ale cuvintelor mele atunci când sunt călcat pe teneși la șotronul clevetirilor de către provocatori infiltrați, mercenari cu soldă, zgândărici la normă, anonimi cu pseudoprofil de eroi și transdisidenți puși să bântuie rețelele și să instige spre a culege informțiii și a preda raporate de activitate șefilor cu cenzura și monitorizarea: Postaci au fost, postaci sunt încă…”, chiar am schimbat eu parodic refrenul…

Dar surpriză! Nu, nu o scrisorică a bunei dame cona Zoițica, ci o intervenție a unei doamne Ixunov în favoarea domnului Ixunov care mă cam ocolise până mă miștocărise spunându-mi „Calmeaza-te Romeo. Încercăm să facem lumină aici, nu praf „conștient că asta mă enerva cel mai tare: Doamna  pleda, logic, pentru celebritatea și cerebralitatea userului din popor luat la zor, lăuda de ne uda  personalitatea, moralitatea, sacrificitatea, patrioticitatea, românitatea  românului…Pe scurt și cu amabilitate reținută i-am spus persoanei să îi sugereze soțului (!) că, dacă are un cuvânt serios, greu și argumentat de spus, să o facă respectuos, fațî de grup. Dar dacă aprinde doar fitile și nu face dialog, ci ciorbă de dialog, nu e bine…”

Amicul Ixunov a prins iar grai despre Mihai și hai, dă-i și combate parcă din Răcnetul Carpaților:”Subiectul trădării documentate este deschis cu un alt exemplu de epocă încărcat cu evenimente adunate timp de 15 ani. Este trădarea interselor familiei unui inventator român și implicit a intereselor țării menținută de corpul diplomatic Romăn în SUA din 1995. Aceasta, adaugată la trădarea cetățenilor Români prin vânzarea lor ca sclavi cu aseturi (neologismul corect este asseturi…) intelectuale Americii în schimbul Clauzei Natiunii Celei Mai Favorizate semnată de Ceaușescu cu SUA în 1975…” și dă-i și turuie și clinchețeii fleanca-treanca:  „Țara nu are nimic de câștigat când vă scuipați în oglindă. Pentru restul lumii toate țările sunt reprezentate (până la alegeri) de Președinte. Românii din străinătate ca și voi au numai de pierdut atunci când președintele lor este batjocorit în public de propriii cetățeni”sfârșea triumfal acest neobrânzovenesc cosmopolit simțindu-se pe cai.

Am luat hățurile și am galopat alergându-l cu iapa mea lexicală care mânîncă jar și scoate văpăi pe buci precum un Bucifal : „Amice, însuși Traian Băsescu se autobatjocorește, se autodeclasează, se bălăcește în propria mizeria pe care însuși o produce și o mai și răscolește…Respectul și onoarea se câștigă, mai ales de la o națiune distrusă de astfel de modele (de lichele), de președinți și politicieni care de la FSN și PCR s-au tras, și tare prost s-au tras…Precum maimuța din om(!)…A nu confunda dragostea de țară cu stima noastră (adică a voastră…) și mândria…Am ajuns unde am ajuns după 21 de ani dintre care o treime a fost consumată, consumându-ne, de către însuși iubitul președinte despre care nu trebuie sa facem eforturi să vezi cât de mărginit este în nemărginirea lui.

Chiar să nu merităm, măcar o dată la două generații, un șef de stat bărbat bărbat, magistral, imparțial, moral, departe de mizeriile rețelei de rețele din care fac parte nemijlocit cel de acum și cei de până acum? În rest, vorba spaniolului, totul este…palabras. Ruperea României în două a încetat: a început marea fragmentare, spargerea în mai multe bucăți. Nu se vede bine acest lucru de acolo, din America, unde voi românii sunteți mai strâini între voi decît cu străinii? Măcar cu simțirea și conștiința cea de pe urmă întorceți-vă la turmă, voi care mai aveți inimi de români, treziți-vă la adevăr și realitate, închinați-vă  la Țară și Neam.

Teoretizarea,  pălăvrăgeala și ațâțarea pe tema acestui „a fi (fost) sau a nu fi(fost)” vinovat istoric și moral regele, subiect controversat și lansat cu scop diversionist de către Băsescu împotriva fostului suveran Mihai, dau, iată, apă la moară  impostorilor să mânjească ceea ce mai rămăsese cât de cât necălcat în picioare murdare în această țară: iluzia, poate doar iluzia unui trecut de care nu trebuie să ne fie rușine atâta vreme cât este în viață și în cărțile de istorie, cu glorie și onoare, șeful de stat al acelor vremuri tulburi, reprezentând un simbol național, un om generos și înțelept care, dacă nu abdica, ne lăsa pradă rușilor cu totul și dispăream ca națiune.

Acesta era obiectivul nemilos al lui Stalin, plan la care marile puteri fals aliate ne-au trădat închizând ochii și așa miopi după ce ne-au folosit, ne-au sacrificat ca să scurtăm războiul cu șase luni și milioane de victime, cu prețul vieților atâtor români, și ne-au lepădat, ne-au alungat acasă mai mult morți și în cârje la jumătatea drumului victorios spre Berlin. Acesta este unicul adevăr istoric, nu pentru că îl afirmă și îl probează intelectuali și istorici indistructibili, ci pentru că vedem și simțim și astăzi, cu alți ochi și cu ochelari de corecție, că se vrea ca sfârșitul României să aibă loc aici și acum, după mai multe ratări ale acestui plan diabolic pregătit și perfectat de multă vreme, dar la care nu aderaseră încă trădătorii noștri neaoși, din interior…Încă nu fuseseră formați și deformați…

Poate dumneata, cetățene ex-român(!), înveți o altă istorie, un  hibrid din anumite cărți în care îți regăsești frustrările, preconcepțiile, tarele educaționale, reminiscențele ideologice din anii când mâncai comunism pe pâine proletară… Te-am invitat sa scrii curat în ziarul curat românesc NAȚIUNEA,  să îți exersezi limba maternă, fiind departe de noi, românii autentici, neîndobitociți cu totul, cu creierele încă nu de tot spălate ca cei mai mulți dintre voi din America și care am rămas să ținem țara populată și glia ocupată, să ducem crucea grea a neamului fără să ne prea jelim că ne-au lăsat comuniștii în fundul conștiinței gol…

Dacă vrei taifas alde Gică Contra fals naționalist și să combați bine rău la un nivel de Rică Venturiano care se autovictimizează, fă-o pe forumuri cu românași lași americănizați care, spre rușinea lor, își ascund originea și identitatea și se denigrează între ei, se fură, se mint, se escrochează… Am consumat deja doze prea mari de indulgență cu dumneata, române  nu după nume…Mai avem și de lucru pe aici, nu doar de răspuns la provocări impostorilor și postacilor. Dumneata, de fapt, te scuipi singur în față, în oglindă, nu noi așa cum ne jignești nu prea subtil. Dacă noi ne hulim președintele, preapupă-l dumneata și alți viermișori ca dumneata în fundul domniei sale pe care l-a întors jignitor  în nas  națiunii…Te somez, amice, să te autoelimini. Vorba lui Vanghele care nu mai este: ejaculează-te, autorejectează-te!….”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*