„Să găsim o soluție, fraților!” – apelul Mi.R.A. al unui român aflat „pe calea cea dreaptă…”

Nume de user facebook: Popan Giovanny… El despre sine: „Lucreaz la cimiteroVerano. Am făcut L ecolle du Crime și trăiesc în Roma. Romanian Italiano din Sighet, Maramureș. Născut pe 17 octombrie 1989. Orientare politică: mișcarea legionară. Artă, muzică, distracție: Fabri Fibra, Angerfist, Booba, Frații Petreuș. Cărți: Cartea Lui Enoh. Persoane care îl inspiră pe Popan: Corneliu Zelea Codreanu, Jesus, Hooligans…” (Dumnezeule!, ce asociere, mi-am zis…)

Accesând deunăzi pagina grupului „Mișcarea România Altfel” – Mi.R.A., Popan Giovanny a comentat: „Cam slăbuță mișcare pe grupul ăsta!”.

Iritat de comentariul lui sec, i-am răspuns ironic, ținându-mi în lesă cuvintele cele mai colțoase: „Cu astfel de potențiali militanți (c-așa-i românu..) nu te mira: oare al cui e profilul Popan Giovanny (adică Ion…)?” am încercat să îl înțep cu propriile ace. El: „Da, Ioan mă cheamă, mai bine zis Radu”… I-am scris devenind conciliant, luându-l în serios pe românul din el pe care nu încerca să îl camufleze. Ioan, Radu…Așa da, mi-am zis, și am lungit vorba:

”Desigur, stimate interlocutor, de acolo, din depărtări, unde vă repudiați unul pe altul românii, poate se vede slăbuță mișcarea de aici (Mi.R.A.) în care abia am reușit să strâng vreo 3700 de simpatizanți declarați… Este mare inerția. Toți zic „Hai!”, dar când trebuie pus umărul, fiecare se retrage discret de sub povară și îl lasă pe vecin, să nu își scrântească articulația scapulară (Parcă așa se cheamă, nu? Tu trebuie sa știi mai bine, având în vedere meseria ta și locul de muncă, la oase…). Revoltele, revoluțiile, mișcările în plan real, dragule, se fac numai cu oameni, cu oameni reali, nu virtuali. Cunoști vreunul dispus să mi se alăture într-o manifestare de genul răpirea președintelui, dezbrăcarea lui la pielea goală, ungerea cu miere, tăvălirea prin pene și scame și plimbarea lui prin țară din gară în gară? Desigur, la modul virtual…”, l-am provocat eu pe Ioan Radu Giovanny Popan…

Mi-a răspuns sincer și cu amărăciune, trecând peste ironia mea subtilă: „Am mai fost în alte grupuri și era mult mai  multă ură, și cand s-a vorbit de fapte din 1000 au mai ramas șapte… Românul, aveți dreptate că e un laș și nu mă sperie faptul de ce a ajuns în halul ăsta România. „Eu am ales de mult calea dreaptă” a adăugat Ioan Radu, cu forță. Am dedus că se referă la opțiunea lui pentru Mișcarea Legionară…

Dreptul lui, m-am gândit, în fond de ce nu?… M-am simțit dator să îi arăt apoi că suntem mai mulți români care dorim să construim o Românie „altfel”, că reprezentăm o forță căreia îmi place să îi spun „Forța Națiunii”,  că „Din fericire, prietene, avem un ziar puternic acum, un grup de presa – Națiunea, un post de televiziune și un radio în pregătire, că am toată încrederea în această asociație militantă, Mi.R.A., că va deveni Partidul Forța Națiunii de care are nevoie România pentru a se salva de la pieire…”

Prietenosul interlocutor m-a surprins plăcut, afirmând: „L-am găsit deja, ziarul Națiunea… Și ultimele publlicări… Naționalist sunt de când m-am născut… Sunt din Maramureș și am luat exemplu de la haiducii mei ca să nu aplec capul la nimeni, doar înaintea lui Dumnezeu, nu dau inapoi de la nimic (și nu virtual vorbind), poate nu sunt un băiat cu facultate, că personalul de la guvernare a făcut în așa fel să vin aici în Italia de la 17 ani, dar nici un dilău nu am rămas, viața grea și credința în Dumnezeu m-au făcut să învaț mult prea multe, iar  câteodată mă gândesc că poate nici la cinci facultăți nu învățam atâtea și nu cunoșteam cu adevărat sensul vieții. „Doamne ajută!” – a încheiat românul Ioan Radu prima lui șarjă de confesiuni. M-a emoționat…

Luat cu treburi, nu am reluat imediat dialogul, dar mai târziu am găsit pe pagina FB a grupului Mi.R.A. următorul manifest, sau îndemn, sau articol sau cum vreți să îi ziceți, și pe care îmi fac o onoare civică și patriotică să îl public integral:

Să găsim o soluție fraților!,

Repet, argumentele de mai jos nu-mi aparțin, dar mi le însușesc pentru că sunt destul de documentate, cel care le-a postat chiar ne-a îndrumat să le dăm mai departe. «Țiganii, furt de identitate națională și înlăturarea românilor ca nație. Foarte interesant este că ţiganii şi-au atribuit întotdeauna numele altor etnii sau popoare care le-au îngăduit să-şi ascundă etnia: Şatră vine de la casta Kshatria (războinică) căreia nu i-au aparţinut niciodată.

Țigan/Zigeneur/Zingaro etc vine de la Athinganoi, sectă religioasă greacă recunoscută pentru activitatea de prezicere, ţiganii n-au aparţinut niciodată acestei secte. Gypsy vine de la Egyptian cum şi-au spus acum vreo 600 de ani pentru a primi bani, locuinţe si mâncare pe gratis, pretinzând ajutor ca fiind creştini egipteni aflaţi în pelerinaj. Yansser cum sunt cunoscuţi la New York, vine de la ienicer turc, cum s-au prezentat ţiganii emigraţi în America pe la 1900. În Germania numele cele mai folosite sunt Zigeuner și Sinti. În limba franceză s-a impus numele Gitanes. În limbile engleză şi spaniolă, Gipsy, respectiv Gitano.

În Danemarca, Suedia şi Finlanda s-au prezentat sub numele de Tattan (tatari). Limba romani sau romalli este o invenţie a Fundatiei Soros , unde se munceşte din greu la falsificarea istoriei românilor, în vederea eliminării lor ca naţiune din zona europeană (de aici și afirmaţiile ţiganului Mădălin Voicu). Ţigan nu este un termen peiorativ, mulţi membri ai etniei prezentându-se ca atare. Orice denumire s-ar lua , aceasta devine peiorativă din cauza comportamentului antisocial al membrilor etniei.

Confuzia creată în Europa între numele România și român , cu „romani” și „rom” este creată intenţionat pentru a discredita populația româneasca şi a induce ideea (deja, se pare aceptat) că România este populată de „romi”, ţara Romilor. Însăşi denumirea „rom” sau „rrom” este falsă, ea nu există în vocabularul ţigănesc, în realitate este „DOM”, termen ce înseamnă într-adevăr „om”. Modificarea în „rom” a fost făcută în 1971, la Congresul mondial al ţiganilor care a avut loc la Londra și unde Cioabă , defunctul „rege” al ţiganilor (vărul direct al lui Ion iliescu, fostul preşedinte al României) a fost prezent, chiar în timpul regimului comunist! De unde se vede că ideea nu este nouă, ci este demult clocită… Furtul unei identități naționale și a unei tări întregi, geografic vorbind, este nemaiîntalnit! Iată proba (dovada) că totul este premeditat: În toată perioada post-decembristă s-a manifestat o presiune constantă din partea unor organizaţii sau din partea unor politicieni, personalități de frunte cu ascendenţă „romă”, în folosirea în documentele oficiale a etnonimului „rom”.

Ca un răspuns la aceste presiuni, prin Memorandumul H03/169 şi 5/390/NV din 31 ianuarie 1995 adresat primului ministru de atunci, Nicolae Văcăroiu, ministrul de externe Teodor Meleșcanu recomandă folosirea în continuare în documente a cuvântului „ţigan” în concordanţă cu cuvintele folosite în celelalte limbi europene: zigeuner, gitanes, zingaro etc., pentru evitarea unor confuzii nefericite cu numele poporului român. Presiunile continuă şi în 2000, Petre Roman, ministrul de externe, semnează un nou Memorandum cu numărul D2/1094/29.02.2000 către prim-ministrul Mugur Isarescu, în care, în virtutea dreptului de autoidentificare al populațiilor, recomandă … …folosirea obligatorie în toate documentele oficiale române a denumirii de rom pentru a identifica etnia țiganilor.

Mugur Isărescu îsi însuşeşte Memorandumul şi emite o hotarâre de guvern în acest sens. Trebuie precizat că documentele UE referitoare la denumirea de „rom” erau indicative, nu obligatorii. În ceea ce priveşte denumirea de rom, chiar dacă ne aflăm în ceasul al 12-lea, este necesar un plan de măsuri diplomatice, întinse poate pe mai mulţi ani, pentru a sensibiliza organismele europene şi a se îndrepta această mare eroare de a denumi o populaţie transfrontalieră cum sunt ţiganii cu un nume atât de apropiat și generator de confuzii, de numele istoric al poporului român.

În absența unui plan concret ce trebuie urmărit cu consecvenţă, cred că sunt toate şansele ca în conștiinţa civică europeană să se consolideze credinţa că România chiar este ţara romilor (dacă nu s-a întâmplat deja) şi se prefigurează tot mai mult ideea lui Teodor Meleșcanu care spunea că se doreşte crearea unui stat ţigănesc în România, că România va fi in curând ţara ţiganilor.

Ţiganii au purces pe calea definirii propriului lor naţionalism. Au nevoie de un teritoriu. Cei aleși ca victime sunt românii. Să lăsăm minciuna şi ipocrizia deoparte, dacă ei consideră numele ţigan peiorativ atunci să-şi ia numele lor original care este DOM și nu ROM. Totul este real, se poate verifica: limba comună (în sensul acesta s-au pornit alte campanii mincinoase demarate de reţeaua Soros Open Network care încearcă să inventeze o limbă ţigănească împletită cu româna şi care au denumit-o Romani Vlax, exact Vlax!, nu era de ajuns ca ne-au furat etnonimul de român acum vor sa ne compromită şi etnonimul de valah/vlah.

Această teorie strigătoare la cer este avansată de un anume Ian F. Hancock care își publică lucrarile prin intermediul organizației Soros. Cercetătorul menționat mai sus și care se recomandă drept „Romani” cu descendenţă britanică şi maghiară, este profesor de Studii Romani la Universitatea din Texas. El încearcă şi probabil reuşeşte să convingă mulţi naivi, inclusiv pe site-ul Universitatii americane, ca „olahii” sau „vlahii” sunt de fapt ţigani, de unde ar veni și denumirea limbii Vlax Romani, prezentată ca „un dialect al limbii române” vorbit de populaţia „Vlax/Vlach”.

Este revoltător și intolerabil. Iată, semnalul a fost dat! Europa este supusă unui val de agresiuni fără precedent din partea poporului „roman”…

Aceasta este primul stadiu al inocularii ideii ca românii sunt un popor antisocial și necivilizat… Politicenii nou intraţi în Parlament ar trebui făcuţi răspunzători pentru perpetuarea acestei situaţii. O infecţie se tratează, nu se ignoră…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*