Nu mai pupă extremiştii unguri un nou 15 martie 1990!

Radicalii maghiari au postat pe youtube un film în care organizaţii naţionaliste par a instiga la o mare adunare patriotică de tip naţionalist-comunist la Sfântu-Gheorge. O provocare prin care, sub motivul „mobilizării naționale”, radicalii maghiari încearcă să creze prilejul  declansării de conflicte inter-etnice, pentru ca, mai apoi, să se înfățișeze drept victime în faţa opiniei publice europene şi internaţionale, demonstrând cât de oprimaţi sunt maghiarii din Ardeal.

O manipulare deloc surprinzătoare, în ultima vreme radicalii maghiari şi nostalgicii revizuirii Trianonului ocupându-se cu tot felul de diversiuni: profanarea propriilor morminte ale strămoşilor catolici şi reformaţi din Cimitirul Central clujean, agresarea rectorului ungur de la Alba-Iulia, un scandal cu tineri băuţi.

Prin filmulețul postat pe youtube, se insinuează ideea că asociaţiile patriotice româneşti şi ziarele naţionaliste ar chema la o mare adunare, un fel de „mineriadă”, la Sfântu Gheorghe, pe 26 Iunie, de Ziua Drapelului. Printre asociaţiile menţionate în clipul mobilizator se află Forumul Civic al Românilor din Harghita, Covasna şi Mureş, Federaţia Româna a Foştilor Deţinuţi Politici Luptători Anticomunişti, Asociaţia Culturală Sarmisegetuza (care administrează publicaţia NapocaNews.ro), Dacii Liberi, Eternul Maramureş, Vatra Românească, Noua Dreaptă, Axa Neamului și Noii Românii.

O manipulare ordinară pe care au reclamat-o toate asociațiile prezentate în mesaj, fiind evident scopul mârșav al extremiștilor. Pentru că sigur ar aranja Csibi Barna, un ungur cu un ochi vânăt la Sfântu Gheorghe să apară pe agenţiile de presă străine că a fost bătut de români ca Mihailă Cofariu în martie 1990?

Evenimentele sângeroase de la 15 martie 1990 au putut fi organizate de către serviciile secrete maghiare şi de către asociaţiile revizioniste maghiare, pentru că Ion Ilici Iliescu, omul Moscovei, a desfiinţat Securitatea, ca şi serviciu de informaţii, în decembrie 1989. Extremiştii unguri au avut atunci câmp liber de manevră.

În prezent situaţia e alta. E adevărat că acum funcţionează SRI, dar personal nu am nici o încredere în marea parte a conducerii acestei instituţii ce protejează afacerile politicienilor şi se subordonează unor obiective paralele cu interesul naţional. Noroc cu grupările patriotice româneşti Forumul Civic al Românilor din Harghita, Covasna şi Mureş, Federaţia Româna a Foştilor Deţinuţi Politici Luptători Anticomunişti, Asociaţia Culturală Sarmisegetuza, Dacii Liberi, Eternul Maramureş, Vatra Românească, Noua Dreaptă, Axa, Noii Românii şi cu patrioţii jurnalişti Victor Roncea, George Bara sau Dan Tănasă, care au devenit împreună un front românesc redutabil care răspunde ferm, cu sufletul şi raţiunea, nu cu emoţia, la provocările radicalilor maghiari.

Această adevărată acţiune românească corelată cu o reţea dinamică de site-uri, forumuri şi bloguri, reuşeşte să comunice, să se coordoneze pentru ca românii să nu mai cadă în capcana revizioniştilor şi iredentiştilor unguri, ca pe 15 martie 1990, ca apoi ungurii să se victimizeze futil în faţa lumii, cât de persecutaţi sunt în România.

Diversiunea cu filmuleţul provocator a fost developată de patrioţii români. E numai una din seria de provocări deconspirate de români. Vor mai veni şi alte provocări la care patrioţii români trebuie să reacţioneze cu fermitate, inteligenţă şi multă raţiune, pentru ca extremiştii maghiari să nu mai pupe veci un nou 15 martie 1990. S-a constituit o societate civilă românească vitală pentru siguranţa naţională. Aceste asociaţii patriotice româneşti şi jurnaliştii naţionalişti nu deţin nici 0,001 la sută din bugetul SRI, dar fac de o mie de ori mai mult decât conducerea SRI, dedulcită la compromisuri politicianiste, pe bani mulţi, din impozitele amărâţilor de români, înăbuşiţi financiar de criză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*