Sunt crime în serie. Sunt acțiunile unor indivizi care nu au doar probleme de sănătate mentală, ci și o lăcomie nestăvilită. Ei sunt cei ce ucid câinii pentru bani. Mulți bani. Într-o afcere uriasă, departe de ochii noștri. La Tulcea…
Dovezile nu pot fi contestate! Ucigașii de câini din Tulcea au măcelărit sute de animale, haimanalele cu chip de om executând pe bandă rulantă eutanasieri ILEGALE încă din 2008, în adăpostul pentru câinii comunitari din jud. Tulcea.
Suntem, de fapt, în fața triunchiului clasic al fabricii de făcut banii din moarte. Un primar, un veterinar al adăpostului, „întâmplător” și proprietar al crematoriului unde sunt incinerate, la tarife umflate, cadavrele câinilor eutanasiați și un director de „servicii publice” care administrează ecaisajul din Tulcea.
Cei trei au pus la punct o afacere care înghite sume exorbitante din bugetul local Tulcea: capturează câinii maidanezi, îi țin în adapost timp de șapte zile, după care îi eutanasiază (inclusiv puii).
O fac fără nici un fel de mustrări de constiință. O fac încălcând flagrant Legea nr. 9/2008 care, la art. 71, spune clar: “este interzisă eutanasierea câinilor, a pisicilor și a altor animale, cu excepția animalelor cu boli incurabile constatate de medicul veterinar”.
Și chiar dacă există două hotărâri ale Tribunalului Tulcea – DECIZIA PENALĂ NR. 27/02.02.2010 în Dosarul nr. 6230/327/2009 prin care s-a decis începerea urmăririi penale împotriva medicului veterinar și a directorului de servicii publice pentru comiterea infractiunilor de „abuz în serviciu și omorârea cu intenție a animalelor” și o SENTINTĂ PENALĂ, nr. 1182/30.10.2008 în Dosarul nr. 4149/327/2008, prin care medicul veterinar este obligat să aducă dovezi că toți câinii eutanasiați sufereau într-adevar de boli incurabile, urmărirea penală trenează. Cu toate că mediucl veterinar nu a putut prezenta nici o dovadă a motivelor eutanasierii în masă, ci niște însemnări cu pixul pe un caiet de matematică. Unde simptomele se repetă dubios înr-o înșiruire evidentă de „pixuire”.
Astfel, în termeni reali, dosarul a fost de fapt „îngropat” la Parchetul Tulcea, în tot acest timp cei trei măcelari din Tulcea continuându-și nestingheriți afacerea…
„Reuşim capturarea a 180 de câini lunar, pe care îi cazăm la adăpostul nostru timp de şapte zile, după care dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, sunt eutanasiaţi.( …) Sterilizarea şi eliberarea reprezintă o pierdere de bani în condiţiile în care pericolul de muşcături, transmiterea bolilor şi starea de insalubritate se menţin şi după sterilizare. Problema nu se rezolvă decât prin eutanasiere” (din declarația directorului pentru un ziar local, februarie 2011) |
Conditiile concrete în care erau ținute animalele capurate erau mizerabile. În cele șapte zile care îi separau de moartea prescrisă de bestiile umane vetrinarii nu li se acorda îngrijiri medicale cum prevede legea. Animalele nu erau separate sau identificate, iar hrana era insuficientă. Și totuși, și în asemnea condiții, animalele erau mult mai umane decât oamenii. Într-o înregistrare video realizată în februarie 2010 (watch?v=qW2ZeMhJBVc&feature=related) se vde clar că animalele nu erau nici agresive, nici nu suferau de bolile incurabile invocate de medicul veterinar, precum fracturi de coloana vertebrala, epilepsie, parvoviroza, senilitate. Într-o altă înregistrare din același an se vede inclusiv cadavrul unui câine aruncat la nimereală într-un colț al adăpostului (watch?v=RYGKwc2QRic).
Desigur, se poate pune întrebarea ce au făcut simplii oameni pentru a pune capăt acesto crime? În primul rând, trebuie spus că pentru a descuraja curioșii sau iubitorii de animale, accesul în incintă nu este permis publicului sub pretextul că este proprietatea Primariei. Pe de altă parte, tarifele de adopție sunt intenționat mărite pentru a descuraja luarea câinilor. Cu toate aceste, nu de puține ori, localnicii sar noaptea gardul adăpostului și fură câini pentru a le mai da o șansă la viață.
Eutanasierile aveu loc noaptea, între 12:00 și 1:00, fiind suspiciuni că animalele erau doar tranchilizate și apoi trimise de bestiile umane direct la crematoriu. Eutanasierile erau la început facturate „pe cap de animal”, pentru ca apoi să de calculeze „pe Kg de animal viu”. |
Numărul câinilor capturați și eutanasiați lunar se ridica până la 500 (în iulie 2008), după se vede și din adresa nr. 2439/12.03.2009 emisă de DSVPSA Tulcea. Zilnic erau capturați până la 20 de câini, ținuți în adăpost șapte zile și apoi eutanasiați și incinerați.
Conform documentelor emise de DSVPSA Tulcea, în perioada ianuarie 2008 – iulie 2009 au fost eutanasiați 5 448 de câini, pentru care S.C. SERVICII PUBLICE S.A. a solicitat de la bugetul local sume lunare de peste 40 000 roni.
În total, în perioada ianuarie 2008 – martie 2011 au fost eutanasiați 9 857 de câini (cifra oficială), pentru care bugetul local Tulcea a plătit peste 900 000 roni.
Sambata 11 iunie 2011, dimineata, mai erau in adapost aprox. 30 de caini, asteptandu-si soarta. Joi, 16 iunie 2011 au fost omorati. http://www.youtube.com/watch?v=G7YAriUNzPQ&feature=related |
Lasă un răspuns