Mucegaiurile domniei „voievodale”

Proiectul de reorganizare administrativă a ţării lansat de Traian Băsescu duhneşte… Dar nu duhneşte a aburi de alcool, pe care orele dimineţii de după „trezire” i-ar fi putut  rispi de prin cămările Cotrocenilor spre liniştea noastră. Nu duhneşte nici precum voma unui cârpaci ce să dă matroz, dar care, tremurând pe sub nădragi de atâta băutură, îşi revarsă mizeria interioară prin ungherele „voievodale”.

Pute de-a dreptul a animal mort. Ne crapă nările cu izul mârşăviei pusă la cale de tătarul nomad trădător dimpreună cu maghiarul secui revizionist.

Ne aruncă izul de putrefactie în nări oricum ne-am feri. Şi dinspre interiorul leşului de animal politic, acolo unde puterea putrezeşte în propria-i umoare de pecingine portocalie, şi de la exteriorul său. Acolo unde falsa opoziţie a prins miros de mucegai cotrocenist.

Şi totuşi, drama nu vine din aberantul proiect lansat de cel mai pocit om care ne-a condus vreodată. Pentru că, de la un asemenea personaj, nu poţi să te aştepti la altfel de idei decât cele ale unui „jucător” care, când nu este turtit de cuburile gheaţă pe care şi le pune în pahar, este oricum turmentat de ură şi frustări.

Adevărata dramă din spatele aberaţiei băsesciene vine din comportamentul slugarnic al aşa-zisei opozitii. Care, în loc să fi dat de asfaltul Cotrocenilor cu preşedintele-turmentat, în loc să-l alunge de pe fotoliul din care dictează aidoma unui fanariot, cu priviri de ciocoi parvenit la dulcele sân al ţării, şi-a pus mănuşile pregătită să facă încă un masaj libidinos maghiarimi politice.

Căci, într-un climat social-exploziv în care nici nu ar mai fi trebuit amintite variile proiecte de „regionalizare”, fie şi cele cu acoperire economică, nu după ce Traian Băsescu a siluit noţiunea pentru a-i da forma dorită de prietenii săi „secui”, opozitia s-a găsit să trâmbiţeze tembelă propriul proiect de reorganizare aministrativă a ţării.

În loc să apere ţara, punctând clar că astfel de lucruri nu se discută, formaţiunile din flaşneta opoziţiei şi-au dat pe faţă arama poftelor de înnavuţire. Pentru că, şi pentru opoziţie, scopul este acelaşi: împărţirea feliilor şi asigurarea unor surse certe de finanţare la care să se adape clicile ei politice.

Astfel, opozitia ar fi trebuit să desfiinţeze integral orice tentativă de a se vorbi despre reorganizarea administrativ-teritorială a ţării. Dar nu a făcut asta, fiind captivă intereselor din propriul partid. Neputincioasă în a spune „nu!” unor astfel de aberaţii, dar nu atât din cauza propriei sale impotenţe decizionale când vine vorba de a servi ţara, cât mai ales părtaşă fiind aceluiaşi aluat de interese reclamate de feluriţii baroni.

În fapt, falsa opoziţie are o singură certitudine. Ştie că de va alterna la putere, îi va fi mai lesne să cerşească banii Europei, chiar şi pe seama fărâmiţării ţării, decât să pună în acţiune soluţiile economice necesare. Şi va fi la fel de puţin interesată să guverneze ţara în folosul românilor de rând, precum este actuala putere. Va prefera acelaşi ritm al ocârmuirii în folosul clicilor şi va avea nevoie, indiferent de preţul real, de banii de „afară” pentru a mima exerciţiul guvernării.

Numai că ţara s-a săturat de toate aceste putregaiuri şi mucegaiuri cu iz de domnii fanariot-despotice. Şi, oricât de greu ni se va spune că va fi de nu ne vom pleca frunţile pentru a primi banii Europei, de nu vom asculta de proiectele de regionalizare ale cârmacilor, care nu se mai deosebesc de fel când vine vorba de bani nemunciţi, pentru noi un lucru este clar. Nu mai avem nevoie de aceşti bani. Pentru că fiecare eurocent intrat în ţară ascunde după el o trădare, un fir de brazdă amanetată.

Şi nici nu mai vrem să fim afişaţi de aceste cârpe politice, care, pentru a-şi acoperi spatele şi a motiva acţiunile de vânzare a ţării (fie ea clica ocârmuitoare trădătoare, fie opoziţia mincinoasă), drept milogii Europei.

Nu, nu mai vrem banii de afară! Nu avem nevoie de ei pentu că, oricum, nimic din ceea ce s-a împrumutat în numele nostru vreme de 20 de ani, dar mai ales în anii limaxilor portocalii şi ai şacalilor iredentişti, nu a fost folosit pentru nevoile noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*