Supremaţia culorii

Nume devenit consacrat în lumea artistică romanească şi internaţională, Ambrozie Nicolae îşi începe povestea vieţii în anul 1931 în comuna Străoane din judeţul Vrancea. Urmează cursurile Academiei de Arte Frumoase din Iaşi, după care, începând cu anul 1959, participă activ la expoziţii de grup şi saloane oficiale de pictură din Bucureşti cât şi din ţară. Pe plan extern expune în Italia, Franţa, Belgia, Olanda, Germania, Elveţia, Israel, SUA și Australia, fiind membru al AAP, Grup Arte 26 – Petru Comanescu, dar și al Asociaţiei D’art Da Vinci.

Creaţia sa este inspirată din realităţiile naturii, elementele redate fiind capabile să exprime viaţă, precum florile din naturile statice, asupra cărora se exercită un accent deosebit. Efemeritatea acestora capată permanenţă prin intermediul culorii în ulei, întinsă pe panză cu talent şi siguranţă în stilul abordat.

Pe langă naturi statice, pictorul este mare iubitor al peisajului, imortalizând cu precădere pe cel cu vedere la mare, iar cromatica se distinge vibrând puternic, ansamblurile redate fiind brăzdate de zone calde şi reci.

 

 

 

 

 

 

Sensibilitatea şi spiritul liric se reflectă în operele sale ce se prezintă învăluite într-o atmosferă romantică, Ambrozie Nicolae dovedindu-se un maestru al armoniei culorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*