Crinule Crinuțule, ce o să faci drăguțule… ?

Liderul liberal (accidental),  al cărui principiu-capriciu  pare a fi  ”a fi sau a nu fi” și ”ori la bal, ori la spital,  ori la…canal”, și l-a pus în cap (de cap să le fie) pe venerabilul magnat Patriciu pe care a îndrăznit (cică) bărbătește (precum Contra Gică) să îl poftească să închidă  ușa partidului pe dinafară. Știu că știți ce a spus Dinu despre Crinu…Dar nu am informații (și dacă le-aș avea tot nu ar conta) dacă cei doi, cățelul și dulăul, s-au mârâîit și ”face to face”, dar avem sumedenie de surse scrise că s-au lătrat în presă cât să nu-i mai dea nici o șansă unul celuilalt la împăcare prin gudurare. Cel puțin așa se pare. Sunt și voci perverse de jurnaliști și analiști care cred (sau speră) că toată gâlceava lor este o făcătură de  prefăcătură de ochii Bocului și Băsescului…Personal nu cred, vorba aia încâlcită cu ”na-ș-ul”: n-aș preaș(!) crede…  Ăștia chiar și-o trag  (public, peste muzicuțe). Ce este demn de reținut ca nedemn și  jenant,  precum ridicarea poalelor în cap  de către două muieri de bărbați în tăvălirea reciprocă, este felul ireconciliant  în care au crăpat fatal gaura dintre ei prin schimbul acid de ironii acre stoarse din pulpă de afurisenii și vorbe (g)rele de demult coapte unul altuia pe ramurile pomului liberal cu poame  una și una, de s-ar răsuci în groapă Conu Brătianu dacă ar vedea ce s-a ales și s-a cules  din grădina lui de fruntaș înaintaș: (s-)a dat dreapta cu stânga, au închinat tovarășii liberali steagul în fața domnilor comuniști și securiști iliesco-felixiști.

Aspirantul liberal la jilțul cotrocenesc și pofticioșii la fotoliile guvernamentale s-au lăsat masticați, ingurgitați, asimiliți, digerați…Iar acum le-a venit rândul să fie defecați după parcurgerea tractusului politic  sinuos și  cufuros. Exact când se credea rahat cu moț în devenire,  Antonescu a primit un nemilos purgativ legislativ în Camera Deputaților, administrat cu dibăcie proctologică ideologică de către versații și împielițații strategi-sforari ai PSD și PD-L:  este vorba de leapșa aia pe ouate cu alegerile primarilor într-un singur tur, joc din care liberalii ies cel mai (pl)ouați…În vreme ce pe măgăretul maghiar nu îl doare nici în tur(!), căci oricum stă în cărți cel mai bine în județele în care fac jocul, ca minoritar majoritar.

Se pare că Antonescu are mari probleme de logică și legică, de sinteză și analiză,  dacă nu și de vedere, fiindcă și un orb ar fi observat că  i se țese  încă de după  eșecul la cotrocezidențiale  o plasă deasă în care să fie atras ca un caras… Nu puține glasuri prietenești și miloase și l-au făcut dușman (căci nu era destul dacă nu era și fudul…) tot spunându-i că va avea  soarta lui Geoană după ce va închina porumbelul liberal vulturilor și șoimilor prădători trădători pesedisto-conservatori, ceea ce au vrut, de fapt, Iliescu, Hrebenciuc,Voiculescu: înghițirea și dizolvarea forței liberale în sucul gastric al politicianismului dur, așa cum au reușit să muște și să  macine partidul Seniorului rămas pe mâna unor amatori scamatori și mai adormiți decât adormitul de Antonescu.

Nici nu mai este cazul să amintesc faptul de notorietate că Dinu Patriciu joacă încă din pântecele FSN-ului la două capete. Nu l-am văzut, auzit, citit niciodată în acești 21 de ani în care învârte  manivela flașnetei  postcomuniste să îi dea peste fanfara largă Iliescului să îi sară mucii.

A fost pus de către tovarăși să joace pe viață rolul de liberal și să facă totul pentru distrugerea acestui partid istoric. Dar dacă și Crinuțu drăguțu face ce face cu același scop?

Dacă, de fapt, a primit și el rolul prostului s(t)atului și a fost pus să arunce cu piatra în baltă, să facă cercuri și să atragă fraierimea de partid lacomă și visătoare la funcții și averi, pentru a le permite vechilor lor dușmani din vremuri de memorie să i se dea PNL-ului lovitura  de moarte politică?

Chiar să fie atât de corb, dar și surd și orb, încât să îi ia Ilici  vulpoiul cașcavalul din cioc, ba să îl și retrogradeaze pe cea mai de jos ramură a complicatului copac  politic?  Ori să scuture pomul și să dea cu el de pământ… Căci o merită.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*