MISCAREA ROMANIA ALTFEL (Mi.R.A.) CATRE NATIUNE

 

Ideologia, „doctrina”, orientarea, scopul, obiectivele pe care si le-a propus MISCAREA ROMANIA ALTFEL sunt eminamente militante, civice, a(nti)politice. Apolitismul si  pozitia  Mi.R.A. fata de forma de guvernamant inca disputata ne obliga sa declaram raspicat ca nu suntem o organizatie promonarhista, dar nici republicana si ca nu vedem decat o cale democratica pentru o hotarare definitiva si irevocabila(!): exprimarea vointei natiunii prin plebiscit, dar numai dupa informarea corecta si intens mediatizata asupra adevaratei istorii, cu paginile ei curate sau patate,  si asupra rolului pozitiv sau negativ al  Monarhiei, incepand cu Regele Carol I, intemeietorul statului roman modern si sfarsind cu Regele Mihai I. Neimplicarea Mi.R.A. in actiuni galagioase de strada se justifica prin faptul ca ne-am asumat inca de la infiintare , drept cauza pilot, unificarea organizatiilor, asociatiilor, ligilor si aliantelor civice, parca prea multe si risipite in celule mici si confuse si misiunea de a coagula societatea civila, de a coopta  persoanele si personalitatile necompromise, nelustrabile, de autentica valoare si moralitate.

Pe dumneavoastra, cei care ne scrieti si ne sustineti, cei care ne certati pentru aparenta noastra pasivitate, care ne indemnati la actiuni de anvergura si avangarda si va manifestati dorinta implicarii, va intelegem si va admiram pentru spiritul combative, pentru nerabdarea manifesta de a inlatura cu grabire clasa politica nemernicita, de a reda Romaniei onoarea si mandria din vremuri vechi pentru limpezirea orizonturilor vremurilor noi.

Camarazi, va rugam sa aveti in vedere faptul ca miscarea noastra are abia un an si jumatate de la infiintarea nu lipsita de pericole, de obstructii, de tentative de compromitere si distrugere,  dovedindu-se incomoda sistemului politic si institutional inca din primele zile. Mi.R.A. a crescut exponential  si a devenit rapid foarte cunoscuta si cu adevarat incomoda, ostila tagmei politice si tagmelor oligarhice. Stim ca am inceput sa alergam intr-o cursa cu mari obstacole… Ne cerem iertare pentru retinerile noastre, pentru unele rezerve  motivate de faptul ca nu putem deconspira, dezvalui deocamdata numele personalitatilor implicate si  proiectele noastre care vor surprinde prin amploare si repercursiuni, dar avem vesti imbucuratoare: semnalele pe care le primim, din tara si din diaspora, de la mii si mii de romani dar si de la cetateni straini, ne redau dimensiunea impactului social al miscarii si manifestarea optiunii  generalizate pentru activarea politica a organizatiei, pentru mobilizarea  romanilor, mai ales a celor tineri, deschisi, necontaminati de comunism, pentru a se implica politic, singura cale de a schimba Romania din temelii, cu oameni noi, prin „(re)desteptarea romanului” inca anesteziat precum puiul de Crevedia, vorba maestrului Dan Puric.

Nu facem un secret din faptul ca am hotarat ca „Miscraea Romania Altfel”, in aceasta stare de spirit sa furnizeze baza umana si structurile organizatorice necesare  infiintarii Miscarii sau Partidului FORTA NATIUNII, o puternica si atotocuprinzatoare alianta nationala, ca alternativa la actualul sistem politic compromise, mafiotizat si in care societatea  civila nu reprezinta o putere reala in stat, asa cum ar fi democratic si benefic  tuturor comunitatilor si romanilor. Societatea este fragmentata, dezbinata, invrajbita, manipulata de catre politiceni, oligarhi, interlopi si slugile lor mediatice. Suntem onorati si ne simtitm din ce in ce mai puternici constatand ca ni se alatura tot mai multi oameni deosebiti, patrioti autentici, hotarati si deja „gata cand vor auzi semnalul care ne va dezrobi”, asa cum sta scris  in Imnul Miscarii Romania Altfel si al FORTEI NATIUNII, „Tot ce e romanesc nu piere”, o adevarata rugaciune pentru cauza noastra nationala. Simtim cu toti  presiunea starii generalizate de  pesimism, de descurajare, de abandon,  de framantare si, pentru cei care inca mai spera, de nerabdare de a face ceva pentru Tara si Neam, de a participa cumva, de a intra in lupta. Presimtim ca vor avea loc evenimente majore si in viata politica, sociala si economica a Romaniei pe fondul unor transformari radicale ale lumii, dictate sau avand o cauzalitate la nivel  planetar. Dorim, din prea plinul dragostei fata de Romanaia si Romani, sa fim pregatiti pentru a nu iesi si de aceasta data dezavantajati si infranti, tradati chiar de catre „ai nostril”, desi victoriosi si decisivi  pentru marile puteri.  Transformarile ce vor urma, trecand parca biblic lumea prin foc si sabie, vor conduce la abolirea oranduirilor sociale perimate, mimetice una fata de alta, amestecate, intrinseci: capitalismul si comunismul. Sa fim pregatiti si sa incepem prin a face ordine in prpria noastra  tara . Stim ca va veti alatura trup si suflet luptei noastre. Multumim.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*